Že 25 let vam stojimo ob strani v prijetnih in težkih trenutkih ter vas spravljamo v dobro voljo, vas vedno znova presenečamo z unikatnimi in drugačnimi idejami ter vam pomagamo srečo deliti naprej.

Zgodba Cvetličarne Markuš je seštevek naših skupnih zgodb. Saj se tudi mi učimo od vas, ki nam dajete priložnost za rast in da smo, to kar smo.

Kaj razveseljuje nas?

Pozitivne misli in drobne pozornosti, ki jih namenjamo drug drugemo.
Ko vidimo, da gredo ljudje od nas boljše volje, kot so prišli.
Naravni izdelki, naravna kozmetika, lepo okolje.
Kadar presežemo pričakovanja naših strank.
Drugačna, izvirna, ustvarjalna, kreativna, posebna darila oziroma njihovo aranžiranje.
Zdrava prehrana z velko sadja in zelenjave in zdrav način življenja.
Da lahko pomagamo drugim in damo kaj tudi v humanitarne namene.

Kako se je začelo?

Ko je bila Klavdija Markuš, soustanoviteljica cvetličarne, mala deklica, je od svoje mame podedovala navdih in ljubezen do najrazličnejših pisanih rož in cvetja. Kako naj se tudi Klavdija ne bi zaljubila v rože, cvetlice in šopke, ko so bile tako polne ljubezni in topline, kot jo ima tudi Klavdija, ki je še danes nepogrešljiva gonilna sila cvetličarne. Njena mama je namreč vrsto let živela pri Cirilu Jegliču – pedagogu, ustanovitelju in upravitelju vrtnarskih šol v Božjakovini pri Zagrebu, Medlogu in Mariboru ter profesorju in predstojniku katedre za vrtnarstvo in krajinsko dendrologijo na ljubljanski Fakulteti za agronomijo, gozdarstvo in veterinarstvo, ki je vzgojil prve strokovnjake za okoljsko načrtovanje v Jugoslaviji in Sloveniji. Od njega je pridobila ogromno znanja, ki ga je predala naprej hčerki Klavdiji.
Na srečo je imela Klavdija velik smisel za rože in poslovno žilico, da je lahko to znanje uspešno uporabila v praksi. Tako sta z možem Jožem Markušom leta 1995 ustanovila danes izjemno priljubljeno cvetličarno, ki sta jo kasneje nadgradila še v darilni butik, v katerega sta vključila tudi naravne izdelke in kozmetiko (Milina) ter hrano za male živali (Bosch).
Okoli sebe sta uspela zbrati mlado ekipo s smislom za estetiko in z navdušenjem nad novimi izzivi, da se vedno znova potrudijo, da so njihove ideje sveže, aranžmaji pa drugačni in inovativni (od morskega psa iz brisač, žabe na lokvanju, laboda, kolesa, traktorja…). Redno se izobražujejo, da so vedno osveženi z modnimi smernicami in novosti, ki jih lahko uporabijo pri svojih aranžmajih in ponudbi daril.

Cvetličarna Markuš Klavdija se nahaja nekoliko na obrobju prestolnice, v centru Moravč – 15 minut od Ljubljane, kjer čas teče drugače, zato si lahko za stranko vzamemo več časa.

Za vsakdanje ali posebne priložnosti lahko v cvetličarni izbirate med:

 • Rezanim cvetjem vseh vrst;
 • Lončnicami;
 • Sezonskim cvetjem;
 • Semeni in sadikami vrtnih rastlin;
 • Darili;
 • Aranžiranjem cvetja in daril;
 • Poročno florististiko.

Dodatna ponudba za izvirno darilo:

 • Naravna kakovostna slovenska mila;
 • Angeli;
 • Prisrčni medvedki;
 • Hrano in dodatki za male živali;

Nimate časa skok v našo oazo cvetja in daril?
Kaj pa če bi imeli čarobni prstan, ki bi vam omogočil, da lepo aranžirana darila ali svetje pridejo do vas?

Naš čudežni avto dostavlja šopke ali aranžirana darila po vaši želji po Sloveniji. Do 40 kilometrov naokoli naše cvetličarne je dostava brezplačna.